5 Şubat 2014 Çarşamba

#5: Maracana is my girl

Maracana maracana kurban olam.. Rio'dayken mutlaka yapmak istediğim bir şey tabii ki Maracana'ydı. Maracana ki Zico'lara, Pele'lere ev sahipliği yapmış. Maracana ki 200,000 kişilik maçlara tanık olmuş. Stad ki 1950'de Brezilya'nın nihayet Dünya Kupası'nı ev sahipliğinin avantajı ile kazanacağı düşünülürken Uruguay'a karşı şok bir yenilgi alması ile 2 kişiye mezar olmuş.

Hostelimiz tabii ki benim kadar heyecanlı arkadaşlarımız ve genel olarak Brezilya ve futbolu bağdaştıran ve futbola dair herhangi bir şey yapmak isteyen insanlar için haftalık maç turları ayarlayan bir yermiş. Rio'daki ilk iki akşamımdan birinde şansıma maç vardı. Ev sahibi Flamengo, sonraki gün uçacağım Bahia'ya karşı.

Flamengo Bahia'yı 2-1 yendi, maç çok güzel değildi. Ama stad güzeldi, ortam güzeldi. Yenilenen ve kapasitesi 75.000'e düşen stadda navigasyon çok kolaydı, tribünlere çıkan yollar accayip genişti ve her şey çok rahattı. Stad Kupa'ya hazır.

Bir tanıdık çıktı bir de.. Futbolcular tam ısınıyorlar, aha tanıdık biri... Andre Santos arkadaşımız.. Geçmiş sol bekte duruyor her zamanki yerinde. Her zamanki gibi dura dura parasını kazandı o akşam da....


Zico, Flamengo'nun Metin Oktay'ı, Lefter'i. Hatta belki onlardan da büyük. Flamengo ve taraftarı için bir ilah. Bayraklarında Zico'nun yüzü var hep. Kolay değil 16 sene oyna... 249 maça çık... 135 gol at... ki sen forvet değilsin, forvet arkasısın.


Flamengo maç öncesi.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder