5 Şubat 2014 Çarşamba

#4: As Praias - Plajlar

Okurken tavsiye edilir.... http://www.youtube.com/watch?v=P5sA3fb9Yn4

Brezilya-Arjantin gezisinin 4 numarası Rio'nun plajları. Hepsine ayrı şarkı yazılan, kafe açılan, içki yapılan 3 plaj: Leblon, Copacabana, Ipanema. Her name was Lola'lar, the girl from Ipanema'lar boşuna yazılmamış. A beleza que não é só minha.. arkada gitar, kısa bir zil..

Bence plajlar olduğu gibi huzur ve mutluluk. Herkes mutlu, herkes rahat, iki üç sokak arkaya gidince iş alanlarının olduğu yer adeta kaçış alanı gibi. Stress free zone. Zaten şehir olduğu gibi plaj gibi, kafalar rahat olduğu için herkes mayolarıyla bikinileriyle dolaşıyor. Bir chillax modu var. Ve bunlarda tabii plajların çok payı var.

Plajların acayip güzel bir kısmı kilometreler boyu süren plajların yola yakın kenarında mutlaka spor alanlarının bulunması. Ya beach volley sahası var, ya pilates/yoga alanı, ya da başka bir şey. Bir adım daha denizden uzaklaşıyorsun, koca bir kaldırım ve 100 metrede bir olan kafeler. Hindistan cevizi suyu içen insanlar. Bir adım daha geri gidiyorsun, yürüyüş yolu. Bir adım daha, koşu yolu. Bir adım daha, bisiklet yolu. Stressiz hayat için gereken her şey düşünülmüş.

Plaj da alabildiğine geniş, bütün şehri barındırabiliyor.. Alttaki Google arağı foto da olayı özetliyor.

File:1 ipanema beach vidigal sunset.jpg

Geçe görüşüyle Ipanema.

Olduğu gibi plaj. Bir Pazar akşamı. Pazar sendromu yok.


Bu da iç iç bitmedi arkadaş. Ne meyveymiş. Bir de elinde bununla koşanlar vardı. ABARTI

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder