22 Mart 2009 Pazar

Exchange 101

Bu kaydımızı da bu başlığa adayalım bakalım... Şu anda bir projesi, iki sunumu, bir de research'ü olan Göko burada oturmuş blog'una yazıyo. Evet birinci madde bu olmalı.

1) Tamamen Exchange olma duygusundan gelen bi rahatlık var. Yaaa bunu yapmasam nolur, amaaaan pöph halleri. Zaten pass/fail notu olcak. Normal geliyo insana bir dakikadan sonra, ama anlıyorsun ki grup arkadaşlarına yazık oluyo bazen, onlar için bi iki bişey yapıveriyosun. Allah kimseyi exchange'de fail ettirmesin.

2) Buradaki exchange dağılımı: 68% Kuzey Amerika; 20% Avrupa; 10% Orta ve Güney Amerika; 2% Asya. (Haaa sakın Asyalı yok sanmayın. Bu okulda göreceğiniz 3 kişiden 5i çekik gözlü. Sadece exchange değiller, intıneşnıl öğrenci onlar.. Yazık pasoları yok her şehire gidiş 5 dolara patlıyo arkadaşlara.)

3) Amerikalıların çokluğundan kaynaklanan bi zeka gerilemesi gözlenebilir; anında etraftaki bi Avrupalı'ya koşulmalı.

4) Ödev/sunum grubunda Avrupalı (Alman/İskandinav) bulunması disiplin fazlalığına ve bunlalıma yol açabilir; anında etraftaki bi Amerikalı'ya koşulmalı.

5) Her koşulda canın mı sıkıldı shot mı atmak istiyosun; anında etraftaki Latin Amerikalı'ya koşulmalı.

6) Gelelim tipik tanışma muhabbetlerine. (Evet, Deriko'dan esinlendim.) Ben ve yabancı arkadaşlar arasında geçen tanışma diyalogları:

*ilk gün - saf bi Gökalp söz konusu
YA: Hey! How you doin man? I'm Zac.
Ben: Hey man! I'm Gökalp.
YA: Hönc?
Ben: It's Gokalp. (dikkat edersek hemen ö düşüyo ikinci açıklamada.)
YA: Yolap?
Ben: (haa oldu bi de Yakop de!)
Goo-calp.
YA: Oh okay, Go cup.
Ben: haa yee okey öyle olsun.

*ikinci günler
YA: Hey! I'm Jewel.
Ben: Hey Jewel, I'm Gocalp. (Direk ingilizceyle ikinci hecede vurgu!)
YA: Go culp. Oh that's funny!
Ben:?1!?##?!

*diğer günler - evet artık aklıma bişey geliyo..
YA: Hey! I'm Bla-bla.
Ben: Hey! I'm Göko!
YA: Yoko?
Ben: (Yes, Yoko Ono anasını satayım.)

*Avustralyalı ev arkadaşımla
Ben: Hey! I'm Gökalp but you can call me Goko.
YA: Coco? I'll say it Aussie style. Göko.
Ben: Zaten o doğrusu koçum be! (Sarılma efekti.)

Evet artık alıştım tabi, Facebook da yardımcı oluyo. Millet artık Gökalp demeye bile kasıyo, Goko'yu bırakın (bu arada Pokemon adı gibi diye klasik aptalca yorumlar da oldu!) İsmime yabancılaşmamalıyım! :)

7) Buranın adeti de böyle: exchange akşamında pub pub gez, konuş, eğlen, ismini öğren (hatırlama), telefonunu bile al; bi daha görene kadar konuşma.

Exchange olmak bu tür şeylerle güzel (: Herkesin başına, üniversitede yapamayanlar master'da exchange'e gitsin işşşaallah!

1 yorum: